11 January 2013

Kool / La Molina / Manresa

Kolmapäev, 9. Jaanuar - kõige raskem asi minujaoks isiklikult on siinolemise puhul vist see, et tuleb hommikul ise ülesse ärgata. Tavaliselt äratas kodus mind ema/isa täpselt õigel ajal ülesse ja jõudsin ennast ja oma asjad rahulikult korda panna. Siin hakkab kool aga sammuti kella kaheksat hommikul, ning äratuse olen endale pannud 7.10 kuid iga kord panen selle kinni ja ärkan ülesse iseenesest umbes kell 7.40 või 7.45. See tähendab, et on vaja end kibe-kibe kiiresti valmis panna ja liikuma hakkata. Ja imekombel ma enamvähem isegi jõuan, et võib-olla saan isegi Eestisse tagasitulles oma und pikendada natukene!
Koolis olime tol päeval ainult 3 tundi. Hommikul vara inglise keel 2nd BAT ehk koos Maria klassiga ja vahepeal oli ka matemaatika ning siis päeva lõpetuseks inglise keel 1st BAT, ehk Eva klassiga koos. Maria on Evast üks aasta vanem. Käime nii edasijõudnute inglise keeles ja algajate omas, kuna need on ainukesed tunnid millest aru saame! Ja isegi vist kõige targemad oma inglise keele teadmiste pooles seal oleme.
Selles koolis esineb siin enamjaolt meesõpetajad. Mõni tore ja positiivne ja mõni oma hoiakult juba ebameeldiv... nagu Eestis. Näiteks hispaania kirjanduse õpetaja oli väga tore ja positiivne aga kahjuks me tema tundidesse rohkem ei lähe, kuna aru ei saanud mitte midagi ja see oleks puhas ajaraiskamine. Matemaatika õpetaja on juba oma olekust see-eest väga ülbe.

Õhtupoole läksime korra linnapeale uuesti. Ehk siis täpsemalt toidupoodi ja meie lemmikut hiina kila-kola poodi külastama. Näitasime Jakole ka selle koha ära ja ostsin enda mobiilile lõpuks silikoon ümbrise! Käisime ja jalutasime veel natukene ringi ja pildistasime ka!




Neljapäev, 10 Jaanuar - ärkasin samamoodi viimasel minutil nagu kombeks mul on! Aga tol päeval ei pidanud vähemalt kooli minema, vaid käisime hoopis Eva vanematega La Molinas. Püreneede mägedes Kirde Hispaanias. 2011 aastal toimus seal samas lumelaua maailmameistrivõistlused ja 2022 aastal plaanitakse seal korraldada taliolümpiamängud.
Need mäed eraldavad Hispaaniat Prantsusmaast ja Andorrast
Veebruari kuus pidime isegi kooliga sinna minema ja siis saame ise ka vast proovida ja katsetada! Seekord käisime aga niisama mägesi vaatamas ja lihtsalt kohaga tutvumas.
Tegelikult piltide kaudu ei saagi edasi anda seda kui ilus seal kõik oli! Endal oli juba selline tahtmine suusad või lumelaud jalgealla võtta ning radu nautima minna!
Suusaliftiga sõitsime ka sealsesse kõige kõrgemasse tippu mis oli kuskil 2500 m. Tipus oli küll kohutavalt külm ja seega ei saanud sinna kauaks jääda, kuna meil ei olnud sobivat riietust. See-eest vaade mis seal oli oli väga ilus ja uskumatu! Polegi elus veel midagi nii ilusat ja kõrget näinud.
Läksime mäest sammuti alla suusaliftiga ja edasine plaan oli natukene bowlingut mängida aga kuna see oli kinni siis saime hoopis Segway'dega sõita! Kõikide jaoks oli see esimene kord. Alguses õpetati natukene ja siis saime juba omapäid ringi põrutada.
Kuskil kella kolme ajal hakkasime Baga'sse tagasi liikuma, vahetasime riided nind sõitsime Manresasse, et seal natukene shopata. Hannaga kadusime pikaks ajaks Zarasse ära ja mudugi tulime seal ka koos kottidega välja! Külastasime veel mõnda spordipoodi, kust kahjuks midagi endale ei saand!
Kolj jõudsime kuskil veerand kümne ajal ja päev väsitas tohutult ära.




Kõige kõrgemas punktis!







Manresa

No comments:

Post a Comment