17 February 2013

Madrid

Neljapäev, 14 veebruar- otsustasin eelmisel õhtul mitte magama minna ning seega olin kuni kella poole viieni ülal. Niikuinii sain kolmapäeva hommikul kaua magada.
Umbkaudselt kaks tundi hiljem olime juba Barcelonas ning saime juba rongi peale, et Madridi sõita. Kusjuures, see oli minu esimene rongisõit ka. Kiirrong sõitis ise kuskil kaks-kolm tundi. Enamus tee magasin maha aga muidu oli rong hästi mõnus. Istmed paraja laiusega ja pehmed.
 
Kui Madridi rongijaama jõudsime, võtsime takso ja sõitsime hotelli. Ahjaa, ma pole isegi maininud ju, miks ma Madridis käisin. Tegemist oli Comeniuse õpilasrände koolitusega. Ehk siis kõik vahetusõpilased, kes Comeniuse projektiga on kolmeks kuuks. Hispaaniasse tulnud, said omavahel kokku. Oli ka selliseid kes olid alles siin Hispaanias nädal olnud. Ööbisime kõik ühes hotellis milleks olu Hotel Auditorium Madrid ning projekti tegevused toimusid ka seal samas.
Õpilasi oli üpris üle euroopa. Näiteks prantsusmaalt, lätist, leedust, soomest, belgiast, itaaliast, rootsist ning ka eestist - ehk siis aeg tutvustada teile Kertut, Kellyt ja Paulat. Kolm eestlast kes on pärit Vändrast, ning elavad Móstoleses (Madridi lähedal). Tegelikult teadsime me juba üksteist varem, aga varem pole me niipalju rääkinud kui nüüd. Üleüldse oli alguses väga imelik veel kedagi ümberringi eesti keelt kõnelemas kuulda, kuid paari tunni pärast olin sellega jälle nii harjunud!

Aga tagasi projekti tegevuste juurde. Alguses, kogunesime kõik ühte suurde saali, ning siis räägiti midagi meile. Kahjuks ma ei oska teile öelda mida, kuna ei saa sellest hispaania keelest eriti aru. Hiljem saalist välja minnes hakati kogu massi kolmeks lugema, ehk nö erinevatesse rühmadesse. Olin number kaks ning sattusin kokku koos Kerttu ja Hannaga. Meie grupi juht ehk vabatahtlik Comeniuse projektis oli ka üüratult tore ning positiivne. Meie grupp jagati omakorda veel neljaks, ning siis olin juba omapäid koos itaallaste, leedukatega jne. Ülekaalus oli siiski leedu seltskond.

Tundugu see nii lapsik kui tahes, siis terve päev ning enamus tegevustest mis me grupis tegime oli seotud mängude mängimisega. Küll etendasime väikseid teatritükke jne. Tegelikult oli see kõik nii tore! Palju rääkisid küll hispaania keeles, kuid enamus oli nendeks itaallased, kelle jaoks see keel kergem on. Ometi sain ja saan mina küll oma inglise keelega väga hästi hakkama. Kogu seltskond oli nii mõnus ja kõik said ausalt rääkida, kuidas neil läheb ja millised on probleemid ja positiivsed kogemused. Kuna kõikidega vast nii ausalt rääkida ei saa kui nendega kes sama asja kogevad, siis oligi meie grupijuhtide ülesanne õpetajatega kontakteeruda, ning rääkida neile kõigest mis on toimunud, ehk kõik edasi mis me omavahel arutasime.
Meie kolmekesi saime muidu positiivse tagasiside. Öeldi, et oleme väga jutukad ning suhtlemisega mingeid raskuseid pole, mis on kindlasti hea, sest ise tunnen samamoodi :)
Kuue ajal läksime bussile, ning meile tehti üks kiire ringreis mööda Madridi. Olgugi see kitsas ringreis või laiemgi veel, mulle isiklikult Madrid südamesse ei pugenud, seega üpris külmaks jättis.
Teisel päeval kordus üpris sama mis eelmine päevgi. Kella kolme ajal hakkasime meie aga lahkuma jätsime eestlastega nägemist ning taksole ja sealt edasi juba jälle rongile. Umbkaudselt seitsme ajal jõudsime Barcelonasse. Seal olid juba vastas Maria ning Anna ja sinna linna me jäimegi.
Barcelonast aga järgmine kord, Madridist on pilte palju-palju! Nii-et hakake pihta!





esiplaanil vasakult-paremale: Kelly, Paula, Kertu








Leedukad, muide esialgu pidi minu toakaaslane olema see sama poiss siin esiplaanil, aga kuna Hanna tuppa toakaaslast ei tulnud, siis kolisin ise sinna! Jätsin talle voodi peale kirja, et ''So.. I decided to move into another room'' Lõppu ''Estonian girl''. Siis kui ta mind koguaeg nägi siis ütles, et sa jätsid mu üksi :D
vasakult-paremale: Kertu, mina, Hanna, Paula



Plaza de Toros- ehk siis selline suur hoone väljast kusk kunagi korraldati härjavõitlusi. Sees on seal üks suur ringikujuline väljak keskel, ning ümberringi istekohad/tribüün! Aga kuna tänapäeval on härjavõitlus siin keelatu, siis mul pole õrna aimugi mis nad seal praegu teevad. Võib-olla korraldavad niisama mingisuguseid etendusi




Estadio Santiago Bernabeu- ehk Madridi jalgpalli klubi koduväljak


Palacio Real- ehk kui mu googeldamis oskus nüüd mind alt ei vea, siis peaks selles hoones elama Madridi kuninglik perekond.



Eestlased üheskoos: Jako, Paula, mina, Kelly, Kertu, Hanna
Madridi rongijaamas kohtasime vähemalt sadat kilpkonna 


rongijaam




2 comments:

  1. Nice pictures honey booboo, do you mind if i'll steal some of your photos??

    ReplyDelete